april 27, 2024

Slaapgebrek, stress, stoelverwarming. Wat doodt de potentie?

Inhoud

Een man die potentieproblemen heeft, gaat meestal niet naar een dokter, maar naar een apotheek en vraagt ​​onmiddellijk om iets ‘sterkers en effectiever’. Stel je zijn teleurstelling voor als het ‘pantserdoordringende’ medicijn niet helpt. Waarom farmacologische middelen vaak geen effect hebben en het mogelijk is om de potentie te verhogen zonder de hulp van medicijnen?

Vertelt Hoofdonderzoeker van het Instituut voor Reproductieve Geneeskunde van het Nationaal Medisch Onderzoekscentrum voor Endocrinologie van het Ministerie van Volksgezondheid van Rusland, doctor in de medische wetenschappen, professor van de afdeling endocrinologie van het Instituut voor hoger en aanvullend beroepsonderwijs Roman Rozhivanov

– Het is geen toeval dat de meeste van deze medicijnen uitsluitend op recept verkrijgbaar zijn. Deze therapie heeft niet alleen contra-indicaties, maar ook een beperkt effect. Ze werken bijvoorbeeld niet bij mannen met een tekort aan testosteron. Daarom is het zinloos om ze in te nemen in de aanwezigheid van hormonale deficiëntie. Om ervoor te zorgen dat een medicijn de potentie verbetert om zijn kracht te laten zien, moet u eerst hormonale onbalans elimineren.

Hoe je dat doet?

Het eenvoudigste is met dezelfde medicijnen. Artsen nemen echter alleen hun toevlucht tot farmacologie als de patiënt lijdt aan onomkeerbaar hypogonadisme. In dit geval wordt hem androgeensubstitutietherapie voorgeschreven..

Andere mannen wordt aangeraden om negatieve factoren te elimineren die de potentie “doden”. Waaronder

1. Slaapproblemen. Alle hormonen worden geproduceerd in overeenstemming met het circadiane ritme. Als een persoon het slaapritme verstoort, wordt ook de productie van hormonen verstoord..

2. Stress. Vanuit het oogpunt van evolutie is seksuele functie primair nodig voor de voortplanting en de daaropvolgende overleving van het nageslacht. Omdat nakomelingen alleen kunnen overleven in een gunstige omgeving, in een ongunstige omgeving, heeft het lichaam geen zin om energie te besteden aan zijn eigen voortplanting. Daarom onderdrukt stress zowel de aantrekkingskracht als de productie van geslachtshormonen..

3. Zwaarlijvigheid. Bij overgewicht wordt extra vetweefsel gevormd, dat ook een pathologische synthese van hormonen geeft en daardoor de synthese van noodzakelijke.

4. Intoxicatie (vergiftiging) van welke oorsprong dan ook. Vreemde chemicaliën beïnvloeden receptoren en verstoren ook de hormoonregulatie.

5. Leeftijd. Bij alle mannen begint na 30 jaar de involutie van het voortplantingssysteem normaal – vanaf deze leeftijd neemt de testosteronspiegel geleidelijk af. De leeftijd waarop problemen ontstaan, hangt af van welke hormonenpiek de man tijdens de puberteit had en hoe snel de testosteronspiegel daalde, wat afhangt van de levensstijl.

Als een man zwaarlijvigheid en lichamelijke inactiviteit heeft, kan hypogonadisme (tekort aan testosteron) al op 30-jarige leeftijd optreden. Als u helemaal geen risicofactoren heeft, kan deze aandoening op 80-jarige leeftijd niet eens worden benaderd.

6. Gebruik van steroïde medicijnen. De formules van de belangrijkste anabole steroïden lijken qua structuur sterk op natuurlijke steroïde hormonen en worden dienovereenkomstig herkend door de hypofyse en hypothalamus. En aangezien de toezichthouder gelooft dat er een teveel van in het lichaam is, geeft hij de opdracht om de productie van zijn eigen hormonen uit te schakelen.

Een aantal anabole steroïden is zelfs getest om een ​​mannelijk hormonaal anticonceptiemiddel te creëren. Dit idee werd later verlaten – studies hebben aangetoond dat de spermatogenese niet volledig wordt onderdrukt (dat wil zeggen, omdat een anabool anticonceptiemiddel niet effectief is), maar na het nemen ervan bestaat het risico dat de normale productie van zijn eigen hormonen niet wordt hersteld..

Als we het niet alleen hebben over testosteron, maar ook over de productie van sperma, verstoort hun productie ook lichamelijke inactiviteit, waarbij bloed stagneert in de bekkenorganen.

7. Oververhitting van de organen van het scrotum. De testikels bevinden zich niet alleen buiten het lichaam. Om ze goed te laten werken, moet de temperatuur 2-3 graden lager zijn dan de lichaamstemperatuur. Als een man strak ondergoed draagt, vaak een verwarmde stoel gebruikt of lange tijd in een geforceerde houding zit (wat tegelijkertijd aanleiding geeft tot oververhitting en hypodynamie), heeft dit ook een negatieve invloed op de seksuele functie.

Als we het niet hebben over onomkeerbare disfunctie van de zaadbal (bijvoorbeeld als gevolg van trauma), is de prognose vrij gunstig. Veranderingen in levensstijl leiden in de meeste gevallen tot de volledige en onvoorwaardelijke eliminatie van een tekort aan testosteron.

Overigens verbetert de normalisatie van de productie van geslachtshormonen niet alleen het intieme leven. Een voldoende niveau van mannelijke geslachtshormonen in het bloed maakt spieren sterk, botten sterk en dient ter voorkoming van obesitas.

Hoe een man kan vermoeden dat hij geen geslachtshormonen heeft?

In de meeste gevallen zijn de belangrijkste symptomen van hormonale deficiëntie een verminderd libido (zin in seks) en erectiestoornissen. Maar aangezien dergelijke symptomen ook bij andere ziekten kunnen worden waargenomen, raden artsen meestal aan om een ​​analyse op geslachtshormonen te laten doen..