april 21, 2024

Mannelijke angsten of ‘alcoholpotentieel’?

“Een kleine dosis alcohol heeft een gunstig effect op een erectie, maakt de geslachtsgemeenschap stralender”, is dit de mening die wijdverspreid is onder de sterkere seksen, vooral onder jongeren. Voor de meerderheid is het ontstaan ​​als resultaat van persoonlijke ervaring, wanneer na het drinken van alcohol een verlangen naar geslachtsgemeenschap ontstaat. Maar deze praktijk levert niet altijd positieve resultaten op, en zelfs dan alleen in het begin. Na een paar maanden leidt alcoholmisbruik tot seksuele disfunctie bij mannen en wordt een ernstige seksuele stoornis waargenomen.

Impotentie is een zodanige mate van afname van de erectie waarbij de patiënt geen vergroting van de penis tot de gewenste grootte kan bereiken.

Impotentie bij patiënten met alcoholisme treedt op in de tweede of derde fase van alcoholverslaving. Een man die lange tijd alcohol gebruikt, kan geen normale geslachtsgemeenschap bereiken met een normale erectie in het juiste volume. Vanwege de lange tijd dat alcohol wordt gedronken in de centra die verantwoordelijk zijn voor opwinding, evenals in de bloedvaten van het geslachtsorgaan, treden onomkeerbare veranderingen op, die buitengewoon moeilijk te genezen zijn.

“Seksuele omgang in een niet nuchtere toestand wordt een gewoonte voor een persoon, hij begint zich zelfverzekerd en op zijn gemak te voelen. Met het verder gebruik van alcoholische dranken, wordt het verlangen naar geslachtsgemeenschap steeds minder en wordt de seksuele functie geleidelijk geremd. Seksuele disfunctie kan worden gedetecteerd bij 30-50% van de patiënten die in een toestand van 1-2 stadia van alcoholafhankelijkheid verkeren. Verder beginnen mannen een acute saaiheid van sensaties te voelen tijdens geslachtsgemeenschap. De vorm van de spermatozoa verandert, hun mobiliteit neemt af. De erectiele functie verandert onbeduidend bij dat deel van de patiënten bij wie alcoholisme begint op volwassen leeftijd en op latere leeftijd. Vooral tijdens de adolescentie is alcoholisme gevaarlijk. Jongeren die op 15-jarige leeftijd alcohol beginnen te drinken, op 25-jarige leeftijd, worden als man insolvent en kunnen geen gezond nageslacht voortbrengen. In het geval dat alcoholafhankelijkheid aanwezig is in de beginfase van de vorming van een echtpaar, treedt een duidelijke disharmonie in de relatie tussen man en vrouw op na 5-6 jaar. Dit is onder meer te wijten aan de seksuele ontevredenheid van de vrouw “- zo merkte de narcoloog van de afdeling spoedeisende hulp voor de behandeling van drugsverslaving Maxim Vladimirovich Babich op..

Veranderingen in het lichaam die de potentie beïnvloeden bij regelmatig gebruik van alcohol – ten eerste beïnvloedt alcohol de endocriene klieren: de hypofyse, de bijnieren, de schildklier, die de balans van hormonen verstoort en het werk van de prostaat beïnvloedt. Als gevolg van een afname van de testosteronniveaus wordt de algemene seksuele activiteit verstoord. Alcohol kan de testikels atrofiëren, waardoor ze slap en zwak worden. Het resultaat van een dergelijk negatief effect op het mannelijk lichaam is mannelijke onvruchtbaarheid, wat de kwaliteit van seks ernstig aantast. Ten tweede beïnvloedt alcohol het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor opwinding en plezier, wat ook de reden wordt voor het ontbreken van een normale erectie bij een man. En ten derde geeft de onderdrukte psyche van een alcoholist geen volwaardige gevoelens van vreugde tijdens het orgasme en de vervulling van de seksuele handeling zelf..

Een ander betrouwbaar feit is dat mannen die veel alcohol drinken erg jaloers zijn. Zo iemand is in staat om een ​​scène van jaloezie met geweld te regelen, bijvoorbeeld: bij de minste vertraging van een vrouw van het werk gedurende 5 minuten. Dit komt door de innerlijke angst om een ​​vrouw te verliezen. Jaloezie wordt de bron van de walgelijke bui van de man, zijn achterdocht, lethargie in bed en agressie. Door de persoonlijkheid van een alcoholist te veranderen, verandert zijn agressieve gedrag in een echte nachtmerrie en horror. Jaloezie en angst om te verliezen zijn de belangrijkste momenten van alcoholisch delirium, het leven van een geliefde wordt gewoon ondraaglijk voor anderen.

Zoals de narcoloog opmerkt: “Het herstel van de potentie is een zeer belangrijke fase in de behandeling van alcoholverslaving. Om de patiënt volledig te verlichten van angst en twijfel aan zichzelf, om hem terug te brengen naar een normale erectie, is het noodzakelijk om de toestand van de zieke persoon constant te bewaken. In 95% van de gevallen is erectiestoornis vatbaar voor herstel en behandeling, maar slechts 10% van de patiënten zoekt daadwerkelijk hulp bij artsen en medisch psychologen. De redenen waarom mannen niet voor vrijwillige behandeling gaan: onwil om de ernst van het probleem te beseffen, verlegenheid en lafheid, angst voor verslechtering van de gang van zaken, apathie en andere psychische problemen, gebrek aan interesse in seks, angst voor de behandeling zelf en praten met een specialist.

Er zijn een aantal tekenen waarmee men de afwezigheid van normale potentie bij een man met alcoholisme kan vaststellen. Er is reden tot bezorgdheid als een man: intimiteit vermijdt – laat thuiskomt, op verschillende bedden slaapt, zijn moeilijkheden verbergt, niet eerst geslachtsgemeenschap begint, zich verbergt voor suggesties en hints van seks “

Een partner kan de patiënt helpen complexen uit te werken en een gezonde, seksueel actieve levensstijl te gaan leiden, maar hij moet zelf actief zijn in het zoeken naar hulp van artsen en maatregelen nemen om intimiteit aan te gaan. Behandeling van seksuele stoornissen veroorzaakt door de schadelijke effecten van alcohol op het menselijk lichaam: in de beginfase van de ontwikkeling van stoornissen is het voldoende om het drinken van alcohol te stoppen of te beperken, waardoor het menselijk lichaam kan worden hersteld en een man compleet kan worden in bed. Als alcoholisatie van langdurige aard is en de man zich in een stadium bevindt waarin zich ernstige veranderingen voordoen, is behandeling door specialisten nodig. Regelmatig uitgevoerde therapie, tijdige maatregelen die worden genomen, helpen de erectiele functie van een man gedeeltelijk of volledig te herstellen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om constant de gezondheidstoestand te controleren en een behandeling te ondergaan in neuropsychiatrische ziekenhuizen..

Dus in het geval dat een persoon af en toe kleine doses alcohol gebruikt om volledige ontspanning te verkrijgen en de meest comfortabele omstandigheden voor seks te creëren, helpt alcohol echt om te ontspannen en snel afstand te nemen als de partners niet bekend zijn met elkaar, wat aangeeft dat de aanwezigheid van eventuele angsten bij mannen. In het geval dat de patiënt regelmatig alcohol drinkt, is een afname van de zin in seks gewoon onvermijdelijk. In dit geval wordt de persoon constant onderdrukt door de hoeveelheid alcohol die wordt geconsumeerd en ontspant hij niet tijdens geslachtsgemeenschap..

Persdienst van BU KhMAO – Ugra
“Khanty-Mansiysk klinisch
neuropsychiatrisch ziekenhuis ‘