mei 29, 2024

Psychologen: je kunt valsspelen niet serieus nemen

Enkele van de groten zeiden: "Wanneer we onze gevoelens analyseren, stoppen we ze te ervaren.". Je kunt niet tegelijkertijd denken en voelen. In plaats van in de afgrond van verdriet te duiken (je hebt altijd tijd), probeer dan het tegenovergestelde te doen.

Stijg boven de situatie uit, behandel het als een competitieve film, waarvan je de plot, het landschap en het acteerwerk moet waarderen.

Het is zelfs nog beter als je opschrijft "scenario" op papier, hem vergezeld van aantekeningen over zijn gevoelens. Dagboektherapie is een gevestigd hulpmiddel voor stressmanagement. Het stelt je in staat de cirkel van obsessieve gedachten te doorbreken en jezelf te bevrijden van enkele van de negatieve emoties. Bovendien maakt het op papier zetten van gedachten het gemakkelijker om ze te ordenen en te begrijpen hoe je je echt voelt..

Was er een jongen!
Wat zit er voor jou in het concept "verraad"? En voor je man? Weet u zeker dat uw ideeën hetzelfde zijn? Misschien leek het u een verachtelijk verraad, want hem was slechts een onschuldige flirt, of zelfs slechts een uiting van vriendelijke sympathie.

"Oke! – de benadeelde partij verklaart meestal. – Als er niets misdadigs was, waarom zei hij dan niet dat hij haar zou uitnodigen voor een etentje??".Wees niet naïef. Juist omdat hij bang was voor een schandaal van uw kant. Dus hoe vervelend het ook is, u heeft ook bijgedragen
zijn bijdrage aan de ontwikkeling van evenementen, en aanzienlijk. Maar daarover later meer.

De tweede vraag is ook onaangenaam, maar moet eerlijk worden beantwoord. Weet u zeker dat u dezelfde plaats in zijn leven inneemt als hij in het uwe? Immers, als hij uw geliefde is en de enige, betekent dit niet dat u zijn Juliet bent. Hij kan er zeker van zijn dat hij u niet heeft bedrogen, al was het maar omdat hij geen eed van trouw heeft afgelegd..

In dit geval zijn de claims zinloos. Dit betekent niet dat de situatie niet kan worden veranderd. Het ligt volledig in uw macht om de enige vrouw in zijn leven te worden. Maar het pad van schandalen en beschuldigingen leidt in een heel andere richting. Er is nog een andere optie: hij erkent jou als zijn officiële helft, maar ziet de noodzaak niet in om zichzelf de kleine geneugten van het leven te ontzeggen. Wat dan?

JE WILDE ENGELEN ZIEN?
Dubbele maatstaven zijn een objectieve realiteit. Zelfs in het oude Egypte kon een echtgenoot zijn vrouw bedriegen zonder ernstige gevolgen, dus werd ze bedreigd met het lot om opgegeten te worden door een krokodil wegens het onthullen van overspel. Veertig eeuwen later merkte acteur Yves Montand op: "Een man kan er twee, maximaal drie liefdesverhalen bij hebben. Meer is al een misleiding". We dringen er bij u niet op aan te geloven in de oorspronkelijke polygamie van mannen (in het bijzonder mannen) als deze theorie u ergert. Maar men kan niet voorbijgaan aan het feit dat mannen vroom in haar geloven. En gedraag je dienovereenkomstig.

Bovendien zijn sommige seksuologen (om de een of andere reden, meestal mannen) van mening dat vals spelen gunstig is voor permanente relaties, waardoor ze rijker worden en legale seks helderder. Mannen met ervaring zijn het hierover met artsen eens.

Een man (zoals een vrouw) heeft nieuwe ervaringen nodig. Maar in tegenstelling tot ons geven onze dierbaren de voorkeur aan de gemakkelijkere manier. Niet op zoek naar manieren om een ​​reeds gevestigd leven te diversifiëren, maar een charmante vreemdeling aan dit gevestigde leven toe te voegen – als toetje. Tegelijkertijd gevoelens "toetje" prikkelen een fijnproever zelfs minder dan ervaringen "hoofdgerecht" (in ieder geval werkt het schuldgevoel hier).

DE WORTEL VAN KWAAD
Psychologen geloven dat in elke acute situatie "slachtoffer" deelt niet alleen met "misbruiker" verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurd. Zijn bijdrage aan het incident is 60%, dat wil zeggen, al deze aangeboren polygamie en de behoefte aan diversiteit keert zich tegen jou.

alleen als je eraan bijdraagt. Hoe provoceren we een man om ontrouw te zijn??

Allereerst – door de angst voor verraad. Bio-energetica geloven: wat we vrezen, is wat we aantrekken. Als echter aan de angst een algemeen (in beslag genomen van kinds af aan, verworven in de loop van het leven, opgedaan uit de ervaring van vrienden) wantrouwen tegenover het sterkere geslacht aan de angst wordt toegevoegd, zal het resultaat niet lang op zich laten wachten. Uitvoer? Leer gewoon hoe u voor alles van energie kunt wisselen, dat wil zeggen, houd uzelf op dit moment met iets bezig. Ten tweede, onderdruk uw ontevredenheid niet. Als je de overtreding voor de honderdste keer slikt, bouw je doelbewust een muur van vervreemding tussen jezelf en je geliefde. Hoe meer je praat, hoe meer hij over zichzelf praat, waarbij hij alle kleine dingen van de afgelopen werkdag of -week, vis- of jachttochten met vrienden opsomt, hoe psychologisch moeilijker het voor hem is om overspel te plegen. Het gevoel van troost dat een man krijgt van openhartigheid is belangrijker voor hem dan losse avonturen..

Eindelijk, de onbalans van Ik-Jij-Wij. Beide uitersten kunnen schadelijk zijn. En als je helemaal in hem oplost, dan ziet hij gewoon een deel van zichzelf in jou en blijkt het als in een grap: "Als ik bedrieg, bedriegen wij, en als jij bedriegt, bedriegen ze ons". Het blijkt niet beter, en als je volledig van hem geïsoleerd bent, ben je niet geïnteresseerd in zijn zaken en hobby’s. Hij voelt zich eenzaam en zoekt onmiddellijk troost..

PREVENTIE IS BETER DAN BEHANDELING
En toch komt 40% voor rekening van "creatie" Heren. Wat drijft hem tot verraad! Er zijn maar drie diepe hendels.

Onzekerheid in hun eigen solvabiliteit. En ook een laag zelfbeeld, en mislukte carrières, en herinneringen aan afgewezen puberliefde en angst voor de moeder. En ook het gebrek aan vertrouwen dat je van hem houdt. Je beschermt jezelf tegen problemen van deze kant als je je man met benadrukt respect behandelt, hem aanmoedigt, inspireert en prijst voor het minste succes (ook in bed).

Angst om vrijheid te verliezen. Emotioneel en mentaal zijn mannen vatbaar voor verslaving en dat weten ze heel goed. Daarom ontwikkelen ze echte paranoia rond het thema dat elke vrouw zich zijn kostbare vrije wil probeert toe te eigenen. Velen beginnen aan liefdesdaden, alleen om zichzelf en de wereld te bewijzen wie de baas in huis is..

De wijsheid van de vrouw bestaat erin op een vaardige manier in een man de illusie van volledige onafhankelijkheid te vormen. Zoals de femme fatale Lilya Brik zei: "Een man zou moeten kunnen doen wat hij wil, gaan waar hij wil. Goede schoenen en zijden ondergoed doen de rest.".

Genetica. De Amerikaanse psycholoog Champion Teutsch zei ooit: "We zijn allemaal in een genetische trance". Dat wil zeggen, de meeste van onze acties worden in feite bepaald door de ervaring van onze voorouders. Informatie over het leven van vele generaties is vastgelegd op DNA. In sommige clans zijn familietradities en huwelijkstrouw sterk, in andere zijn er van generatie op generatie echtscheidingen, uiteenvallen en ontrouw geweest.

De menselijke ervaring is erg rijk. Er waren ook uitzonderingen in de familie van de verstokte bedrieger, de genen van loyaliteit kunnen ook in hem worden gewekt. Hoe? Analyseer het gedrag van vrouwen in zijn familie. Wie zijn dat – martelaren, ijzeren vrouwen, tamme kippen? Identificeer vrouwelijke eigenschappen die mannen aanmoedigen om uit te leven, en probeer ze kwijt te raken in je gedrag en karakter.

STERKER WORDEN
Denk allereerst aan wat je wilt, wat je nodig hebt – deze man, zijn onvoorwaardelijke loyaliteit, wraak op de verrader? Pas nadat je je echte doel hebt bepaald, kun je een actieplan uitwerken. Probeer in ieder geval af te zien van twee valkuilen: hem proberen te straffen en hem de schuld geven van de uitschotrivaal. Dit zijn destructieve doelen, en je kunt alleen slagen met constructieve doelen. Bijvoorbeeld: ik heb een sterk, gelukkig gezin nodig; Ik wil gelukkig, liefdevol en geliefd zijn.

Ten tweede, blijf kalm. De best gevoede jager is altijd de meest geduldige jager. Mannen zijn conformisten, ze vluchten voor tranen, verwijten en bittere uitroepen. Zorg ervoor dat je rivaal irritant wordt – en hij zal zelf komen rennen om vrede te zoeken in je rustige oase. Je kunt haar uit haar geduld halen door dringende huishoudelijke taken te overbelasten (maar alleen die waarvan hij zelf op de hoogte zal zijn), voortdurend van plan te veranderen en in wanhopige situaties terecht te komen, van waaruit alleen je held je kan helpen..

Ten derde, beschouw valsspelen als reden voor verandering. Misschien is het de hoogste tijd om iets in uw relatie te heroverwegen. Misschien moet u meer aandacht besteden aan uw uiterlijk of sociaal amusement. Volmaakt worden – op uw eigen manier – is het uiteindelijke doel van elke les die het lot ons leert.

TABOE
Het is in geen geval nodig:

– Cheat als reactie

– Regel het direct met een rivaal

– Hem ervan te overtuigen dat hij een schurk is die je leven heeft verwoest

– Smeek hem vernederd om terug te komen

– Verdriet met alcohol gieten

– Bespreek deze kwestie met alle tegenkruisen