mei 28, 2024

De meest stabiele vorm van huwelijk is “een stap voor echtscheiding”

Een man die al 30 jaar getrouwd is, kan dat “een stap voor echtscheiding”, – de meest stabiele vorm van huwelijk, grapt familiepsychotherapeut Boris Novobozhkin.

Er schuilt een serieus probleem achter deze grap: hoe gedraagt ​​een man zich op het punt om zo’n verantwoorde beslissing te nemen? Er zijn twee gedragspatronen.

1. Ga met de stroom mee. Heel vaak durven mannen, zelfs als ze beseffen dat ze niet van hun vrouw houden, niet scheiden – vanwege een schuldgevoel of banale luiheid. Ze geven de kamagra kopen voorkeur aan vreemdgaan, drinken, back-to-back leven. Tegelijkertijd bederven ze het bloed voor zowel de vrouw als zichzelf.

2. Hak de staart meteen af. Dit is het andere uiterste: de echtgenoot, die geen tijd heeft om na te denken over hoe het zou moeten zijn, vraagt ​​bij de eerste moeilijkheden om echtscheiding. En na een maand beseft hij dat tevergeefs.

Hoe kunnen mannen leren de juiste beslissing te nemen??

Typische misvattingen

Beschouw allereerst de misvattingen van gehuwde mannen die het vaakst op echtscheiding aandringen..

Ik ben met een andere vrouw getrouwd

“Je hebt me misleid”, “Jij was anders”, “Je bent erger geworden” – de meest voorkomende verwijten bij familieruzies in de eerste vijf levensjaren. En je denkt oprecht dat het bijvoorbeeld voor de bruiloft was, “wat een dwaas”, en toen bleek het ineens “horror wat een dwaas”!

De wrede waarheid: je vrouw is nog steeds dezelfde “charme”. Maar aanvankelijk bevond je je in de idealiseringsfase. Hij merkte haar tekortkomingen liever niet op. En erger nog, als hij het opmerkte en dacht: “Niets, we zullen heropvoeden!”

De tijd verstreek, hormonen verdwenen – en het stadium van teleurstelling begon. En hoe meer, hoe sterker de charme was. Deze fase kan zo lang duren als je wilt en het hangt van jou af: wil je verder met het oplossen van de relatie? Hier moet je de vrouw waarmee je getrouwd bent opnieuw ontmoeten. Leer met haar leven zoals ze werkelijk is, en niet met haar verzonnen beeld. En toch – bekijk jezelf van buitenaf: ook jij gedroeg je voor de bruiloft iets anders dan erna. Het lepproces moet dus wederkerig zijn..

Ik ben het zat haar opnieuw op te voeden

De gouden droom van elke echtgenoot – zei: “Jij moet. ” – en als antwoord hoort hij: “Klaar, heer!” De vangst is dat we in een tijd leven waarin vrouwen veel rechten hebben. U bent twee volwassenen, volwassen mensen. En volwassen mensen veranderen niet dramatisch. Als je getrouwd bent met een slimme, onafhankelijke vrouw die carrière wil maken, verwacht dan niet dat ze opeens een rustige huisvrouw wordt. En een verwende huiskat zal niet uw sterke schouder zijn als er iets misgaat in uw bedrijf. Ze zal gaan zagen: “Ben je begonnen met het verdienen van minder geld? Wat voor soort man ben jij!”

Onthoud het belangrijkste: alles moet vóór de bruiloft aan de kust worden onderhandeld. Om later niet te scheiden omdat uw succesvolle vrouw uw droom niet wil laten uitkomen en vijf kinderen wil baren.

Elke volwassen persoon zal pogingen weerstaan ​​om hem opnieuw te maken. En vrouwen zien dit als een gebrek aan liefde. En ze gaan misschien op zoek naar iemand die “zal haar waarderen”. Bedenk, je wilt ook geliefd worden om wie je hier en nu bent.

Ze heeft te veel gebreken

Bij het kiezen van een levenspartner werkt de matchingsregel vaak. Je kiest een persoon zoals jij. Als we de voor- en nadelen van beide op de weegschaal afwegen, zijn ze gelijk. En hoe meer u ontevreden bent over uw vrouw, hoe ontevredener u eigenlijk over uzelf bent.. “Vertaling van pijlen” – het is gewoon een verdedigende reactie van trots.

Zij is verantwoordelijk voor de ineenstorting van het gezin

Vrouwen zijn natuurlijk anders. Maar over het algemeen maken ze zich veel meer zorgen over gezinswaarden, zijn ze minder geneigd om vals te spelen en zijn ze eerder bereid concessies te doen dan mannen. Geloof het algemene stereotype niet: “De vrouw is verantwoordelijk voor de haard”. Beiden zijn verantwoordelijk voor het morele klimaat in het gezin..

– U bent getrouwd toen u nog heel jong was of door omstandigheden?
– Je koos haar alleen vanwege haar knappe uiterlijk?
– Je ergert je niet aan specifieke situaties in het gezin, maar aan de vrouw zelf – haar geur, gewoontes, manier van spreken?
– Je hebt nooit echt iets intiems met haar gedeeld?
– De echtelijke plicht is voor u een onaangename plicht geworden, die steeds moeilijker te vervullen is.?
– Onlangs beschouwt u alle, zelfs de noodzakelijke uitgaven voor uw gezin en vrouw, als een verlies aan geld?
– Je kunt gewoon niet leven zonder een andere vrouw?
– Stel je voor dat je vrouw een minnaar heeft. Vatte u dit onverschillig op??

Als u de meeste van deze vragen heeft beantwoord “Ja”, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een reden om aan echtscheiding te denken.

Macho huilt niet – ze beschouwen het als een schandelijke bezigheid. Psychologen zeggen: veel problemen in het gezin hadden vermeden kunnen worden als mannen in ieder geval soms hun negativiteit uitriepen en jarenlang niet spaarden. Tranen kunnen echter worden vervangen. Bijvoorbeeld schilderen. Waarmee je iets over jezelf kunt leren. Teken de lucht alsof je er van onder naar boven naar kijkt.

Decodering
Sterren – je bent depressief. Stel het nemen van beslissingen uit totdat u terugkeert naar een stabiele toestand..
Zon – je hebt een mentor nodig om je te helpen de situatie te begrijpen. Het kan een psycholoog of een vriend zijn.
Hangend gebouw – de kracht van verplichtingen, beloften drukken op je. Je voelt een bedreiging voor je stabiliteit. U moet een specifieke beslissing nemen. Het wordt meteen gemakkelijker.
Wolken – angst en angst voor de toekomst. En de wolken betekenen dat je de toekomst als iets heel gevaarlijks ziet..
Horizon-lijn – u bent niet zeker van uzelf. Het is moeilijk voor je om verantwoordelijkheid te nemen.
Een vliegtuig, een raket, een komeet – als hij omhoog vliegt, verwacht je dat je vrouw alles beslist, naar beneden – je hebt een definitieve beslissing, naar links – je leeft in het verleden, wil geen verantwoordelijkheid nemen, naar de juist – je droomt van hoe je in de toekomst zult genezen, maar bent misschien niet klaar om aan het heden te denken.

De belangrijkste oorzaken van conflicten

1. Alles heeft genoeg
Een van de meest voorkomende redenen. Verveling is de kern. Alles is stabiel, het is nog vele jaren bekend. Maar ergens is het leven in volle gang, mensen rijden een nacht in rode sportwagens met schoonheden!

Tips
– Analyseer alles en begrijp wat u precies dwarszit en of het kan worden verholpen. Heb je gewoon niet genoeg adrenaline in je leven? Doe iets waardoor dit hormoon in uw bloed terechtkomt. Het belangrijkste: zonder afbreuk te doen aan het gezin. Exotisch is niet per se een parachutesprong in een bordeel. Een driedaagse wandeling met tenten en een gitaar, zoals je deed toen je jong was, kan je leven doen bloeien.

– Het kan zijn dat uw verlangen helemaal niets met uw familie te maken heeft. Een man verveelt zich als hij geen grote doelen meer heeft. Hij voelt zich buitengewoon ongemakkelijk en gaat op zoek naar iets om te veranderen. De familie is het vaakst in zicht. Het is gemakkelijker om hier voor jezelf te gelden. In de grote wereld kan het gevaarlijk zijn om iets te veranderen, en zelfs luiheid. En experimenten met zijn vrouw lopen ondertussen niet goed af. Een computerspel of een casino is ook geen optie. Het verandert snel in pathologie en wordt een ziekte. Ik verlang naar jou? Druk bezig.

2. Vrouw moe van verwijten

Het gebeurt – nou ja, hij snijdt en snijdt, ze is ongelukkig met iedereen en noemt zichzelf zelfs onaangename woorden.

Tips
Hier moet u een juiste diagnose stellen in welke van de drie situaties u zich bevindt. En gedraag je dienovereenkomstig.

– Zelfs de beste en verstandige vrouw kan worden aangezet en schandalen. Omdat vrouwen van nature reactief zijn. Het zijn mannen die biologisch verantwoordelijk zijn voor veranderingen in de omgeving. En vrouwen wachten tot er iets verandert. Hun natuurlijke rol is een indicator. En vaker wel dan niet, met hun emotionele explosies, geven ze je gewoon een signaal, zoals een stoplicht. Alles is in orde – het is effen groen. Slecht – huilt een sirene. Heb je dit gehuil? Dus misschien moet je luisteren? En volgens uw mannelijke recht om alles ten goede te veranderen.

– Ze vernedert en beledigt je eindeloos. Dit is een bepaald soort vrouwen die de hele tijd “knagen” hun echtgenoten. Het is waar dat er hier positieve aspecten aan verbonden zijn: sommige echtgenoten behalen enorm succes in het bedrijfsleven om hun waarde aan hun vrouw te bewijzen. Maar als uw vrouw u zelfs daarna blijft kwellen, denk dan dat ze misschien iemand anders nodig heeft..

– Er is nog een derde situatie: een man is verliefd geworden en wilde al lang zijn vrouw verlaten. Maar een vreselijk schuldgevoel eet hem op. Vervolgens zoekt hij onbewust naar argumenten in zijn voordeel. En hij begint. zet de vrouw aan tot schandalen. Om haar vervolgens met een zuiver geweten achter te laten, zeggen ze, ze is zo’n vreselijke vrouw, bracht me pluizig naar witte hitte!

Denk je eens in, misschien ben je je vrouw echt aan het provoceren? Dan is het de moeite waard om jezelf een specifieke vraag te stellen: “Wat wil ik?” En beantwoord het voor eens en voor altijd bevestigend, en neem de vrijheid om de waarheid te vertellen: “Ik wil weg omdat ik verliefd ben geworden!”

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten valsspelen:

– Jij bent een van die mannen voor wie seks aan de kant het huwelijk niet in de weg staat. Je hebt veel vluchtige hobby’s, maar je kunt nog steeds van je vrouw houden en haar niet verlaten. Bovendien dient het gezin voor jou als alibi tegen serieuze relaties met andere meisjes. En plotseling hoorde de vrouw van je affaire.

Welk advies kan er zijn? Geef alleen toe dat ze het zeker weet, zeg dat je alleen van haar houdt, en dit is een stom ongeluk, een stomme overwinning van de fysiologie op rede en gevoelens. Geef haar een duur cadeau en probeer minstens een jaar lang geen romantiek te hebben, want nu zal ze naar je kijken. De tweede keer zal ze je niet geloven.

– Je bent al heel lang getrouwd, je bent je vrouw gewend, de manier van leven staat vast. En toen verscheen plotseling liefde. Aan de kant. En je hebt een moeilijk keuzeprobleem.

Tips
In een dergelijke situatie moet u, totdat u een beslissing heeft genomen, strikt twee hoofdregels volgen:

– Beloof uw minnares geen vroege scheiding. Voed haar niet met ijdele hoop, want nadat ze die hoop heeft ontvangen, zal ze beslissende stappen beginnen te nemen..

– Doe alles zodat de vrouw er niets van weet. Probeer uw dagelijkse routine en gewoonten niet drastisch te veranderen, ontken de seks van uw vrouw niet, probeer haar geen reden tot bezorgdheid te geven.

Anders beginnen beide vrouwen in je lever te pikken, en zul je het leven van hen en jezelf ruïneren. Psycholoog Boris Novobozhkin vertelde hoe een vrouw bij hem kwam met een verzoek: “Help alstublieft mijn man te kiezen tussen mij en zijn minnares! We zijn allebei al moe!”
Maar bedenk dat een dubbelleven in zo’n situatie niet lang kan duren. Je moet nog een keuze maken. Anders kan langdurige stress u bedreigen met een beroerte, een hartaanval en zelfs impotentie. De keuze voor jou kan door je lichaam worden gemaakt. Een keer – en je bent niemand iets verschuldigd. Pure psychosomatiek!

Wanneer een vrouw de schuldige is?

Er zijn situaties waarin een vrouw echt de schuld heeft van een scheiding. Dit zijn de zeldzame gevallen waarin het huwelijk uw leven objectief vergiftigt:
– Ze heeft een manie van jaloezie, hoewel je haar geen reden hebt gegeven. Dit kan het gevolg zijn van uw langdurige ontrouw of u besteedt niet de juiste aandacht aan haar in bed. Ga samen naar een psycholoog.

– Ze is seksueel in beslag genomen en bedriegt je links en rechts. Er zijn zeldzame psychoseksuele stoornissen, maar ze kunnen ook worden behandeld. Als deze vrouw u nog steeds dierbaar is, zijn er kantoren van sekstherapeuten..

En hoe kun je je vrouw houden??

En om een ​​vrouw te houden, heeft een man geen wonderen nodig. Je moet gewoon begrijpen wat je de schuld van je vrouw bent en hoe bereid je bent om te veranderen om haar terug te krijgen. De man die begrijpt dat hij schuldig is, is twee keer zo sterk.

Wat je een vrouw een stap vóór de scheiding niet kunt vertellen?

– Je bent oud geworden, lelijk, je ziet er lelijk uit.
– Ja, ik ben alleen uit noodzaak met je getrouwd (uit dronkenschap, dwaasheid, etc.).
– Je kunt niks in bed doen!
– Ja, als ik vertrek, zal niemand naar je kijken!
– Het spijt me dat ik kinderen bij je heb!
– Als de kinderen er niet waren geweest, had ik geen dag met jou gewoond!

Hoe je passie terugbrengt?
1. Wees niet bang om te experimenteren en uw seksuele fantasieën met uw vrouw te delen.
2. Gebruik gedomineerde spellen. Bijvoorbeeld zachte handboeien, zachte zwepen. Rollen verwisselen.
3. Geniet van tastbare sensaties. Breng olie aan of neem beide onder de douche en voel elkaar met je ogen dicht.