mei 29, 2024

15 regels om samen te leven die u niet hoeft te volgen

Inhoud

Waarom romantische idealen schadelijk zijn en hoe ermee om te gaan – het advies van een psycholoog.

Gefeliciteerd, je gaat samenwonen met een nieuw meisje!

Dit keer zal alles natuurlijk anders zijn: je bent altijd samen en sterft op dezelfde dag. Het enige dat je kan hinderen bij dit goede streven, zijn romantische illusies die gepaard gaan met het begin van een gezamenlijk leven..

Daarom hebben we een lijst samengesteld met de meest voorkomende en gevaarlijke illusies voor je koppel, zodat ze je nooit zullen scheiden. Hielp ons bij deze goede daad Olga Mikulina, specialist van het Centrum voor Onderwijs en Gezinsontwikkeling “Insight”. Dus laten we beginnen.

“We zullen nooit ruzie maken”

Hoe, hoe kun je ruzie maken met dit prachtige wezen met zijdezacht haar en een stem die rinkelt als een straaltje? Zelfs als het meisje zo over je denkt, geloof me, het zal niet lang meer duren. Het is voldoende om je sneakers een keer te wassen met haar shampoo, besteld per post uit Nieuw-Zeeland, en haar ogen zullen bloeddoorlopen worden..

En jij, we durven te wedden, tolereert haar gewoonte niet om de spot te drijven met de grootte van je plasma in het bijzijn van vrienden. Al met al het slechte nieuws: gevechten zijn onvermijdelijk..

Het goede nieuws is dat gevechten goed zijn voor de relatie. Over het algemeen is de totale afwezigheid van ruzies het eerste teken van een dreigende breuk. Immers, als je niets hebt om uit te zoeken, sta je onverschillig tegenover elkaar. Dus ruzie. Maar verstandig.

“Beschouw ruzie als een soort opschonende communicatie”, adviseert onze adviseur. – Gevechten hebben het potentieel om mensen dichterbij te brengen, niet om ze op afstand te houden. Tijdens een ruzie leer je immers nieuwe informatie over elkaar “.

Tegelijkertijd moet je ook ruzie kunnen maken. Olga raadt aan om in spraak de zogenaamde “ik-berichten” te gebruiken. Door het voornaamwoord “ik” te gebruiken in plaats van het voornaamwoord “jij”, breng je je emoties over aan je partner.

Bijvoorbeeld, in plaats van met gevoel tegen een meisje te schreeuwen: “Je hebt me weer bedrogen met mijn favoriete loodgieter, een dwaze vrouw met een onvolledige hogere opleiding!”, Zeg dan: “Ik voel me bedrogen en eenzaam als ik bedrogen word met een loodgieter. . ” “Ik-berichten” zullen je helpen om de essentie van je gevoelens aan het meisje over te brengen.

Maar de onderdrukking en het zwijgen van grieven in naam van het mythische gebod over de afwezigheid van ruzies in relaties kan leiden tot toenemende misverstanden en het daaropvolgende uiteenvallen..

‘We gaan ons appartement samen inrichten!’

Een van de belangrijkste uitdagingen die jou en je vriendin te wachten staan ​​op de hobbelige weg van het samenleven, is een collectief interieurontwerp.

Bunpar’s 15 dingen om over na te denken voordat je gaat verhuizen zegt: “Hoe graag je ook wilt dat je huis je smaak weerspiegelt, je moet ervoor zorgen dat je partner niet allergisch wordt voor bepaalde dingen.”.

een ding van haar tegen een van jou. Bijvoorbeeld uw expositie van oude mobiele telefoons tegen haar verzameling roze netsuke;

een neutraal interieur ontwikkelen dat geen van de partijen irriteert;

voor de meest extreme gevallen (reproductie “Girl with Peaches” in een gouden lijst) voer het vetorecht in. Als je een compromis sluit, dan is iedereen.

“We krijgen een hond (kat, leguaan) en zorgen er samen voor!”

Volgens Olga is het idee in principe niet slecht: “Relaties zijn stabieler als partners een gemeenschappelijke oorzaak hebben. Een hond of een kat kan zo’n veel voorkomende oorzaak worden. ” Maar denk goed na voordat je naar de Pommerse boerderij rent.

Als je van kinds af aan niet van honden houdt en een onverklaarbare angst hebt voor de snorharen van een kat, zal er waarschijnlijk nu niets veranderen. Misschien zul je onder invloed van gevoelens voor een meisje zelfs zelfbedrog plegen, in een poging jezelf ervan te overtuigen dat kattenbakkebaarden niet eng zijn en dat honden aardig zijn..

Maar er zal een korte tijd verstrijken, en nu zal de gezamenlijke verzorging van het dier veranderen in een nachtmerrie van nachtelijke wandelingen en de calvarieberg van het verschonen van de bak. En daar, en om de wederzijdse haat met een poot te vijlen. (Hoewel we natuurlijk altijd voor dieren zijn.)

“We zullen wachtwoorden en accounts aan elkaar onthullen”

Je kunt haar natuurlijk het wachtwoord geven voor je mail, Facebook, Contact, Instagram en het forum van fans van kaartenhuis. Maar weet: de volgende keer dat je het bericht ‘Ik heb je gemist en je sokken gewassen’ ontvangt, zul je heel lang moeten bewijzen dat iemand met de naam ‘Sveta Club’ je moeder is..

Toegang tot heilige informatie kan zelfs de meest gezonde persoon corrumperen, en wederzijds vertrouwen verandert al snel in wederzijds toezicht. En nu, onder dekking van de nacht, blader je gretig door de tape van je vriend met een trillende hand, gekweld door de vraag waarom een ​​jock met een krachtige kaak je vriendin deze week maar liefst 14 likes heeft gegeven. En op de laatste – 17!

Houd uw gegevens dus voor uzelf. En op de vraag “Waarom wil je me het wachtwoord niet geven?” antwoord oprecht: “Ik vertrouw je en hoop op wederzijds vertrouwen”.

“We zullen geen geheimen voor elkaar hebben”

Aan het begin van een relatie gaat het niveau van vertrouwen tussen partners in elkaar uit de schaal. Je wilt haar alles vertellen: van het geval dat je een potje jam at in het leger tot … Haast je niet. Het is beter om enkele gegevens bij u te houden, vooral die met betrekking tot relaties uit het verleden..

We geven het toetsenbord door aan onze specialist: “Sommigen praten over hun eerdere relaties om de relatie nieuw leven in te blazen, om een ​​partner te provoceren. De reactie op een dergelijke openhartigheid kan verschillend zijn, maar in de regel is het ofwel een onmiddellijke ruzie of een verborgen wrok. Het grootste gevaar dat in dit soort informatie schuilgaat, is het vervagen van het idyllische beeld van een partner. Bescherm uw partners dus tegen uw verleden. Onthoud: het enige dat telt, is hier en nu. “.