mei 28, 2024

De sigaret is de vijand van een erectie. Hoe beïnvloedt roken de kwaliteit van seks?

Inhoud

Een ogenschijnlijk vreemde vraag: hoe beïnvloedt roken seks? Ten eerste verwijdt het vreselijke beest nicotine de bloedvaten, inclusief de hersenen. Hierdoor voelt de roker een golf van kracht en is hij klaar voor seksuele experimenten. Maar helaas is elke actie gelijk aan reactie: na een tijdelijke expansie worden de vaten merkbaar smaller. Als gevolg hiervan verschijnen lethargie, slaperigheid, een onvermogen tot hartstocht en onverschilligheid voor plezier. Gedurende 5-10 jaar roken, wennen de bloedvaten eraan dat ze constant worden verkleind, en dit belooft niet veel goeds bij seks!

Fysiek

Harsen en andere stoffen die met tabaksrook ons ​​lichaam binnendringen, verhogen de hoeveelheid “slechte” cholesterol en triglyceriden in het bloed en belemmeren de werking van de lever. Dit verhoogt aanzienlijk het risico dat zich plaques vormen op de binnenwanden van bloedvaten, dat wil zeggen dat atherosclerose zal beginnen..

Trouwens
Op gesloten sites op internet delen vertegenwoordigers van het oude beroep hun geheimen: hoe meer sigaretten een klant rookt voor geslachtsgemeenschap, hoe minder een prostituee zal moeten werken.

Het bloed van een roker is dikker, slecht verzadigd met zuurstof, zodat het, tegen de achtergrond van al het bovenstaande, aanzienlijk slechter door het netwerk van vaten en haarvaten beweegt. Als gevolg hiervan neemt de stroom naar de geslachtsorganen af. Dat wil zeggen, bloed vult nauwelijks dat orgaan, dat stevig en stabiel zou moeten zijn..

Helaas, de sigaret is een directe vijand van erectie … Statistieken zeggen: 12% van de mannen van 30-50 jaar die aan impotentie lijden, lijdt aan het roken van tabak.

Het is trouwens niet alleen een slechte erectie of de volledige afwezigheid ervan. Dezelfde oorzaken die erectiestoornissen veroorzaken, leiden later tot een beroerte of een hartaanval. De verslechtering van de bloedstroom komt immers niet alleen tot uiting in de geslachtsorganen.

Roken leidt ook tot dergelijke ziekten, waarbij niet alleen niet vóór seks, maar zelfs een normaal leven moeilijk is – prostaatadenoom, carcinomatose van de geslachtsorganen. Hetzelfde geldt voor vrouwen. Rokers hebben een verhoogd risico op kankerachtige veranderingen in de baarmoederhals (allemaal omdat het bloed er slecht door circuleert), mastopathie, fibroadenoom van de borstklieren …

Meting van hormonen

Verlangen en hartstocht zijn in veel opzichten een product van hormonen en zenuwen, op een wetenschappelijke manier van het neuro-endocriene systeem. Hoe het verandert door roken, werd bestudeerd door Australische artsen. Het bleek dat rokers een hogere mate van activering van het hypothalamus-hypofyse-systeem hebben en een lager niveau van het hormoon prolactine, dat onder meer door dit systeem wordt aangestuurd. Het is prolactine dat de productie van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en het mannelijke hormoon testosteron op gang brengt. Als er maar weinig zijn, is er geen verlangen naar seks..

Bovendien, omdat rook een constante bron van gifstoffen is, reageert het lichaam erop door de productie van ontgiftende enzymen te verhogen. Ze vernietigen gifstoffen, maar pech – deze enzymen vernietigen ook hun eigen hormonen, met name geslachtshormonen. Daarom zijn de niveaus van oestrogeen en testosteron bij rokers altijd laag in vergelijking met niet-rokers. Door hun gebrek wil je niet alleen geen seks, maar komt ook de menopauze eerder!

En kus?

Canadese artsen onderzochten de levensstijl van eeneiige tweelingzusjes en keken naar de meest intieme gebieden. Van twee absoluut identieke zussen rookte de een, de ander niet.

En het bleek dat de tweede vaker seksueel actief is, sterkere, frequentere en gevarieerdere orgasmes heeft.

Interessant
Uit Europese statistieken blijkt: 80% van de Britse rokers, 70% van hun broeders in Nederland, Frankrijk en Duitsland, meer dan 55% in België en Spanje geeft liever een maand de seks op dan met roken.

Artsen adviseren niet-rokende vrouwen om uit de buurt te blijven van rokers met snorbaard. Het is een feit dat gezichtshaar kankerverwekkende harsen absorbeert. Met kusjes en andere strelingen met zo’n partner krijg je een extra portie van deze zeer ongezonde stoffen binnen, die vervolgens geneutraliseerd moeten worden door extra antioxidanten te slikken. Is seks met zo’n partner de volgende problemen waard??

Onverbeterlijke rokers hoesten en hoesten vaak slijm op. Vooral ’s nachts is het onaangenaam om hiernaar te luisteren en te observeren. Dat is de reden waarom, volgens Italiaanse psychologen, echtgenoten van rokers in de loop der jaren naar aparte slaapkamers verhuizen en er de voorkeur aan geven af ​​te zien van intieme relaties, die op elk moment kunnen worden onderbroken door een hoest..

Wat een slechte manieren!

Nee, je rokende metgezel is helemaal geen klootzak, alleen vanwege een tekort aan hormonen worden rokers nerveus en vatbaar voor depressies, en dit laat een stempel achter op hoe ze zich in de samenleving gedragen.

Volgens Duitse wetenschappers veroorzaakt nicotine zowel verslavings- als ontwenningsverschijnselen. Daarom kan een roker zonder aarzelen uit bed komen tijdens het voorspel of direct na een orgasme en gaan roken. Of ga niet, maar rook hier, irritant de niet-rokende helft.

Helaas, zelfs als beide echtgenoten verslaafd zijn aan roken, verbetert dit het wederzijds begrip in het gezin niet. Volgens de reeds genoemde Italiaanse psychologen komt seksuele disharmonie (frustratie) 43% vaker voor als een van de echtgenoten rookt, en 57% vaker in die gezinnen waar beiden roken. Dit komt waarschijnlijk doordat rokers meer vatbaar zijn voor prikkelbaarheid en angst tussen rokers, waardoor ze vaker en gemakkelijker conflicten aangaan..

Wat is het volgende?

Moeders die van kleinkinderen dromen, trouw hun dochters niet met rokers! Niet alleen dat, zoals we al hebben ontdekt, hun seksuele impulsen sneller vervagen, ze hebben ook sperma van slechte kwaliteit: minder compact en met een verhoogd aantal defecte sperma! Dit werd ontdekt door Franse wetenschappers en noemde zelfs de reden: allemaal dezelfde verslechtering van de bloedtoevoer en vasoconstrictie.

Maar rokende dochters en schoondochters blinken meestal ook niet uit met een overvloed aan gezonde kinderen. Ze produceren minder volwaardige eieren. Bovendien loopt een vrouw die zelfs aan het begin van de zwangerschap stopt met roken, een hoger risico op een miskraam, wiegendood en de geboorte van een kind met geboorteafwijkingen..

U moet dus minstens een jaar of twee voor de verwachte zwangerschap stoppen met roken. Als u gedurende deze tijd een gezonde levensstijl leidt, moet u veel bewegen en zal de bloedtoevoer worden hersteld en zullen hormonen weer normaal worden..

Een niet-rokende vrouw van in de veertig kan nog wel op de aandacht van mannen rekenen. Pas na deze leeftijd begint roken het uiterlijk sterk te beïnvloeden, daarom kunnen rokers niet concurreren met niet-rokers in termen van teint en gevoeligheid van de huid..

Er is echter een uitweg: op tijd afscheid nemen van sigaretten. Het vermijden van tabaksrook kan vroege rimpels, gele tanden en de schorre stem van een marktvrouw helpen voorkomen. En om een ​​geweldige dame te blijven, niet alleen voor haar man, maar ook voor andere mannen!

Libertine is niet in de mode

Volwassenen onderschatten hun invloed op het vormgeven van de opvattingen van adolescenten over seks, stellen Amerikaanse onderzoekers.

We denken dat tieners zich schamen om hun maagdelijkheid toe te geven, terwijl in feite slechts 26% van de tieners van vandaag dat denkt. We denken dat tieners gemakkelijk losse relaties aangaan, hoewel in feite 85% van de ondervraagde schoolkinderen vindt dat seks het resultaat moet zijn van een langdurige relatie. Wij denken dat kinderen door hun vrienden worden voorgelicht over seks, hoewel in feite 45% van de schoolkinderen luistert naar de mening van hun ouders en slechts 31% naar de mening van vrienden..

‘Het punt is’, zeggen de onderzoekers, ‘dat volwassenen zijn opgegroeid in een tijd waarin nog niemand van aids had gehoord en tienerzwangerschappen niet zo veel aandacht kregen. Voor de kinderen van vandaag betekent seksueel promiscue zijn niet moeilijk! “