juli 24, 2024

Modafinil en Phenibut Stack: Effecten en voordelen

Oorspronkelijk bedoeld voor de behandeling van narcolepsie of andere slaapstoornissen, kreeg Modafinil snel tractie als een waakzaamheidsbevorderend medicijn dat door alle soorten personeel wordt gebruikt – van militairen tot fabrieksarbeiders.

Het’s een zeer krachtige cognitieve enhancer die is vegen over Silicon Valley professionals en studenten op zoek naar hun prestaties te stimuleren. Phenibut is bekend dat de behandeling van angst en depressie evenals gebruikt als een recreatieve med voor andere doeleinden zoals het bereiken van “positieve gevoelens”.

Het’s meestal gemengd met andere stoffen om dit effect te versterken. Hoe zit het met Modafinil en Phenibut stack? Als u beide geneesmiddelen tegelijkertijd gebruikt? Zijn er bijwerkingen?? Hier is de volledige informatie.

modafinil prijs

Wat Is Modafinil?

Het’s een zeer krachtige drug helpen miljoenen mensen behandelen narcolepsie, shift work slaapstoornis, en andere overmatige slaperigheid als gevolg van obstructieve slaapapneu of hypopneu syndroom (OSAHS). Modafinil behoort tot een drugklasse bekend als waakzaamheid-bevorderende (of nootropic) agenten . De primaire functie helpt bij het activeren of stimuleren van sommige hersenonderdelen die de slaap en waakzaamheid controleren. Maar dat’s niet alles. Modafinil wordt ook gebruikt als off-label med voor recreatieve doeleinden. Het meest in het bijzonder,’s gebruikt als cognitieve versterker (of hersenstimulans) door het activeren van corticale en subcorticale gebieden in de hersenen [1].

Dat’s waarom het soms wordt genoemd “slimme drug”.

Het’s op grote schaal gebruikt door professionals om hen uit te rusten met alertheid en concentratie op specifieke taken zoals het bestuderen en uitvoeren van complexe workloads die aandacht en waakzaamheid vereisen, waardoor het verbeteren van besluitvorming en planning vaardigheden. Het’s een geneesmiddel dat wordt geleverd met de minste bijwerkingen of zonder hen [2].

Modafinil functies door het stimuleren van de hersenen. Het werkingsmechanisme is niet volledig bekend, maar het’s verondersteld om de hoeveelheid dopamine in de hersenen te verhogen door effectief de heropname van dopamine in zenuwen te verlagen. Door de antioxidatieve en neuroprotectieve effecten aan te tonen, bevordert een toename van corticale creatine of een afname van hersenoxidatie de waakzaamheid. Het eindeffect van deze activiteit, veroorzaakt door Modafinil, oefent neuroprotectieve en wake-bevorderende effecten uit [3].

De leidinggevenden en professionals van Silicon Valley passen hun hersenen aan met de potentie van deze “slimme drug” om hen wakker te houden en zich te concentreren op hun complexe taken die meer hersencapaciteit vereisen [4]. Waarom zou slaperigheid en een gebrek aan creativiteit u belemmeren om uw volledige potentieel vrij te geven? De wereld veranderen betekent zichzelf wijden en andere basisbehoeften opofferen, zoals langer werken terwijl je productief bent voor een optimale werkoutput.

Wat Is Phenibut?

Terwijl Modafinil een waakzaamheid en cognitieve versterker is

vilafinil, is Phenibut een populaire nootropic agent die wordt gebruikt om bezorgdheid te verminderen. Individuen gebruiken deze med om zichzelf te helpen verbeteren van hun slaapkwaliteit, geheugen, en cognitieve prestaties. Het’s de meest gebruikte drug die bestaat in veel nootropic stacks, in het bijzonder voor het geheugen, en andere stacks ontworpen om een individu te verbeteren’s stemming evenals verminderen stress niveaus en angst. Als derivaat van gamma-aminobutyric zuur (GABA), werd Phenibut eerst ontworpen om post-traumatische spanningswanorde en verscheidene andere problemen zoals slapeloosheid, depressie, en stotteren te behandelen.

Phenibut hecht zich aan twee GABA-receptoren – GABAA en GABAB. Het stimuleert vervolgens de GABA neurotransmitter, wat resulteert in de verbeterde stemming en stress niveaus wanneer vrijgegeven (gevoelens van rust en ontspanning). In essentie stimuleert het dopamine, een feel-good hormoon, evenals bèta-fenethylamine (PEA)). Er zijn zowel het recept en off-label gebruik van deze med. Het’over studenten, astronauten, professionals en fabrieksarbeiders die hun niveaus van stress, angst en/of depressie moeten verlagen zonder hun prestaties op het werk te belemmeren. Studenten gebruiken deze drug in het bijzonder om hun geheugen en cognitieve prestaties te stimuleren als ze aan de rand van grote projecten of examens.

Modafinil Vs Phenibut: Vergelijkingstabel

Het’het is niet duidelijk hoe Modafinil werkt, maar het’s bekend om verschillende neurale processen in de hersenen gelijktijdig beà nvloeden, waardoor u het gevoel van natuurlijke waakzaamheid – meer focus en snellere denkprocessen voor een betere productiviteit. Phenibut, aan de andere kant, komt met verschillende voordelen, waaronder anxiolytisch, cardioprotectief, ataractisch, cognitief en neuroprotectief. Het primaire voorschrift is anxiolytic dat in een staat van lagere niveaus van angst en stress. Dit effect brengt een individu in een staat van evenwicht, kalmte en zorgeloze ervaring. Hier is een gedetailleerde vergelijking grafiek Modafinil vs Phenibut, beeltenis van het verschil en de relaties tussen hen.

 • een algemeen gevoel van welzijn;
 • ontremming;
 • een gevoel van mentale helderheid;
 • verbeterde motivatie;
 • opmerkelijke spierontspanning;
 • genegenheid;
 • hallucinaties (bij overmatig gebruik).

Het versterkt de algemene mentale functie door verbeterde communicatie tussen hersenhelften te vergemakkelijken.

Uit de vergelijkingsgrafiek zijn er andere recreatieve voordelen en bijwerkingen als gevolg van het gebruik van deze geneesmiddelen. Meer informatie wordt hieronder besproken.

Effecten van Modafinil en Phenibut gecombineerd gebruik

Combinaties van medicijnen kunnen gunstig zijn of leiden tot bijwerkingen. Het’s nodig om altijd te weten welk medicijn negatief kan interageren met een ander medicijn. Modafinil plus Phenibut combinatie werkt zeer effectief op voorwaarde dat u zich houdt aan een voorgeschreven plan. Deze combinatie wordt genomen met veel overwegingen te wijten aan de reden dat het gebruik van Phenibut op een regelmatige basis kan leiden tot drugsmisbruik (vooral op recreatieve doeleinden). Als krachtige cognitieve versterker kan Modafinil ook verslaving veroorzaken. Hier is de volledige informatie over beide drug stack. Ontdek wat werkt en wat niet werkt’t.

Is Het Veilig??

Een combinatie van Modafinil en Fenibut is veilig en productief, waardoor u de effecten krijgt die u nodig hebt. Het veroorzaakt geen interacties, en het is ideaal voor mensen die hun angst moeten verlagen terwijl ze cognitieve stimulatie ervaren tijdens het werk. Gebruikt recreatief, kunnen deze drugs leiden tot misbruik. Modafinil is een krachtig medicijn, en het’s noodzakelijk om alleen de aanbevolen dosissterkte of minder in te nemen. Aan de andere kant wordt aanbevolen Phenibut eenmaal per week in te nemen. Twee tabs per week (of niet meer dan 100 mg) werkt nog steeds prima, hoewel. Overmatig gebruik van Phenibut kan leiden tot verslaving of het nemen van meer dan aanbevolen, vooral door individuen die nodig hebben om de high van de drug te intensiveren of zich toe te staan om een snellere high te ervaren.

Positieve Effecten

De reden waarom de meeste mensen Modafinil en Phenibut combineren is te wijten aan extra voordeel van de stack. Omdat het een zeer krachtige noötropische, Phenibut is bekend om het geheugen te stimuleren en stress niveaus te verbeteren. Aangezien Phenibut angst verlaagt, stemming opheft en mentale energie vrijmaakt, is Modafinil een krachtige waakzaamheid bevorderende agent die de concentratie en prestaties sterk verscherpt, resulterend in verhoogde productiviteit. De effecten van het mengen van Fenibut en Modafinil zijn langdurig. Het helpt mensen bewegen met een verhoogde kracht en vitaliteit. Mensen genieten van een aanzienlijke boost in stemming (als gevolg van euforie of het gevoel van aanhoudende opwinding) en vinden het uiterst gemakkelijk om stroom door workloads. Met dergelijke voordelen, echter, kunnen deze nootropics mogelijk verslaving veroorzaken, en het reguleren van hun gebruik is absoluut noodzakelijk.

bijwerking

Met behulp van Modafinil en Phenibut stack kan oplopen een aantal extra bijwerkingen die naast de voordelen komen. Negatieve reacties komen voor in de medische wereld, en soms zijn ze moeilijk te vermijden. Vaak voorkomende bijwerkingen de meeste mensen voelen wanneer ze combineren deze medicijnen omvatten:

 

 • hoofdpijn;
 • misselijkheid;
 • diarree;
 • duizeligheid;
 • slapeloosheid;
 • rhinitis;
 • angst;
 • braken;
 • indigestie;
 • anorexia;
 • slaperigheid;
 • rugpijn;
 • hyperhidrose;
 • emotionele labiliteit;
 • agitatie;
 • chill;
 • dysmenorroe.

 

Er zijn andere geneesmiddeleninteracties waarvan u zich bewust moet zijn. De voorzorgsmaatregelen van het medicijn omvatten het toedienen van een klein deel van deze stapel als u nier-en leverfunctiestoornissen hebt. De andere overwegingen voor het gebruik van deze stack omvatten:

 

 • zwangerschap;
 • borstvoeding;
 • geriatrie;
 • ziekten die verband houden met acuut myocardinfarct, hypertensie, hartziekte, angina, hartfalen en hartklepziekte.

 

Er zijn andere contra-indicaties die een arts u moet bevestigen voordat u met de behandeling begint. Het’s nodig om te melden aan uw medisch specialist op elk teken van een vreemd effect.

Wachttijd:

Onder de andere soorten stress en angst-gerelateerde Staten, Phenibut wordt gebruikt voor alcohol terugtrekking. Hoewel het voordelig als analoog GABA is, zijn er sommige risico ' s verbonden aan het toe te schrijven aan zijn beschikbaarheid. Wordt ongereguleerd, is er geen standaard tab dosering richtlijnen of regels om de veiligheid en/of authenticiteit van beide drugs te bepalen. Dit vormt een risico op de vorming van afhankelijkheid. Het’s gemakkelijk te ontwikkelen tolerantie en afhankelijkheid van Modafinil en Fenibut. Een individu kan gemakkelijk doorgaan met het gebruik van hogere doses om snelle resultaten te krijgen. En in sommige gevallen, afhankelijk zijn en plotseling stoppen met het gebruik van deze medicijnen kan een individu gaan door middel van ontwenning.

Ontwenningsverschijnselen variëren, variërend van nauwelijks waarneembaar tot ernstig. Rebound degenen zijn enkele van de gemeenschappelijke ontwenningsverschijnselen van het gebruik van Phenibut. Ze kunnen angst, snelle hartslag, en slapeloosheid, evenals de andere veranderingen in slaappatronen omvatten. Voor sommige mensen, Phenibut/Modafinil verslaving terugtrekking kan moeilijk om te gaan met. Belangrijke ontwenningsverschijnselen zijn geen probleem met Modafinil. Dit betekent dat, hoewel er mogelijk minimale symptomen zijn, Modafinil er een gebrek aan vertoont. [6] symptomen optreden als gevolg van de hersenen afhankelijk van de effecten van Modafinil of Phenibut gebruik. Een plotselinge genomen of stoppen van de drug maakt de hersenen moeite om zich aan te passen. De ervaring van heraanpassing van de hersenen is wat ontwenningsverschijnselen veroorzaakt. Andere ontwenningsverschijnselen zijn:

 

 • extreme agitatie;
 • lage energie;
 • gebrek/verminderde eetlust als gevolg van veranderingen in stresshormonen;
 • depressie;
 • onrust;
 • kortademigheid;
 • vermoeidheid;
 • duizeligheid;
 • hartkloppingen;
 • hallucinaties (zeldzaam maar mogelijk, vooral als gevolg van Phenibut ontwenning);
 • slechtere concentratie;
 • depersonalisatie;
 • spierspanning;
 • cognitieve tekorten zoals mist in de hersenen.

 

Deze ontwenningseffecten kunnen een week of twee duren, afhankelijk van de dosering( inclusief de duur), het metabolisme, de orgaanfunctie, het gebruik van andere supplementen / geneesmiddelen. De andere symptomen, die vaak poten worden genoemd, kunnen langdurig zijn. Het’s zelfs mogelijk dat de effecten 24 weken aanhouden voor personen die hoge doses Modafinil/Fenibut gebruiken. Het’s nodig om met een medisch specialist te praten als u problemen ondervindt bij het behandelen van ontwenningsverschijnselen van Modafinil / Phenibut.

Wat als Meng een dergelijke combinatie van Drugs met Alcohol?

Het mengen van alcohol en een stapel Modafinil en Fenibut kan leiden tot een verscheidenheid aan negatieve reacties, variërend van black-outs tot met name verhoogde alcoholtolerantie. Alcohol en Modafinil hebben tegengestelde effecten op de hersenfunctie / chemie. Van Alcohol is bekend dat het de activiteit van de neurotransmitter GABA stimuleert en de werking van glutamaat vermindert. Integendeel, Modafinil is een GABA-antagonist die de GABA-productie verlaagt en de glutamaatproductie verhoogt.

Het effect van de combinatie van deze twee werkzame stoffen is een touwtrekken tussen incompatibele neurotransmitters. Dat wil zeggen, Modafinil stimuleert de hersenfunctie in de ene richting, terwijl alcohol het in de andere richting onderdrukt. De negatieve effecten kunnen onvoorspelbaar zijn – zoals slaperigheid en vermindering van de werkzaamheid van Modafinil. Aan de andere kant, kan Phenibut, als een potentiaal centraal zenuwstelsel depressivum, de effecten van alcohol stimuleren. Dit kan leiden tot milde tot ernstige bijwerkingen zoals misselijkheid en braken evenals Phenibut’s kater symptomen. De resultaten van het gebruiken van Phenibut en alcohol samen kunnen de ontwenningsverschijnselen ernstiger en langdurig maken.

Mengen met een andere Nootropics

Welke andere stapels kunt u mengen met Modafinil? Verscheidene mogelijke substanties kunnen worden gecombineerd om piekprestaties te verstrekken of de gevolgen van deze krachtige nootropic te verbeteren. Zoals eerder beschreven, heeft Modafinil de kracht om een individu een boost te geven’s cognitieve vaardigheden, efficiëntie en productiviteit. De voordelen omvatten verbeterde stemming en alertheid, verminderde vermoeidheid, verhoogde motivatie, beter geheugen en verbeterde reactietijd. Een combinatie van deze stof met een andere noötropische kan de potentie te verhogen. Hier zijn enkele van de gemeenschappelijke Modafinil stacks die zeer effectief werken:

 

 • Modafinil en Ashwagandha – deze stack zorgt ervoor dat je je ontspannen voelt en stimuleert je creatief denken. Het zorgt ervoor dat je productief werkt en de angstniveaus zonder moeite bestrijdt;
 • Modafinil en Bacopa – Bacopa helpt bij de behandeling van geheugenproblemen, en een combinatie met Modafinil resulteert in verbeterde denkvermogen. Deze stack is het beste voor het leren, retentie en memorisatie;
 • Modafinil en Piracetam – het helpt boost hersenactiviteit( met inbegrip van stemmingsgevoelens en focus verbetering), bloedstroom, en zuurstofgebruik in het lichaam;
 • Modafinil en Noopept – beide zijn cognitieve versterkers, en ze moeten worden genomen in kleine hoeveelheden. In combinatie met Modafinil verhoogt Noopept de motivatie, mentale helderheid, alertheid en verbetert het geheugenherinnering;
 • Modafinil en L-Theanine – het is een perfecte match voor het stimuleren van de hersencapaciteit terwijl u koel, kalm en verzameld blijft;
 • Modafinil en Choline – de stack is zeer krachtig in het verbeteren van de mobiliteit van de hersenen synopsis netwerk. Het helpt de activiteit van Modafinil te stimuleren terwijl het de bijwerkingen vermindert.

 

De lijst is niet compleet. Er zijn andere stapels die effectief werken om uw cognitieve vermogen te verbeteren tijdens het verblijf samengesteld en verzameld. Om gezond te blijven en reacties of interacties te beperken, probeer de voordelen, bijwerkingen en doseerschema van de geneesmiddelen te begrijpen die u gebruikt.

Conclusie

Terwijl ons brein het vermogen heeft om te functioneren en gefocust te blijven en ons de kracht geeft om productiever te zijn, zijn er situaties waarin de grote behoefte aan deze medicijnen in het spel komt. Misschien moet je je cognitieve processen te stimuleren of blijf waakzaam en wakker als gevolg van iets kritisch dat aandacht en alertheid vraagt. Modafinil is het veiligste medicijn dat u de ultieme positieve resultaten geeft als het effectief wordt gebruikt zonder het te misbruiken. Het nemen van te veel kan leiden tot verslaving en bijwerkingen, en het kan oplopen extra ontwenningsverschijnselen.

Een combinatie van de bovengenoemde geneesmiddelen heeft verschillende effecten op individuen. Gebruik deze stoffen altijd met extra zorg en het bijhouden van hun prestaties. Het’u moet een arts raadplegen voordat u deze tabs toedient. Vooral, nota nemen van Stack gevolgen zoals negatieve effecten en geneesmiddelinteracties.

Verwijzingen

 1. De neurobiologie van modafinil als een versterker van cognitieve prestaties en een mogelijke behandeling voor stoornissen in het middelengebruik. Maddalena Mereu, Antonello Bonci, Amy Hauck Newman en Gianluigi Tanda. Psychofarmacologie (Berl). 2013 okt; 229( 3): 415–434. Gepubliceerd online 2013 Aug 10. doi: 10.1007 / s00213-013-3232-4. Ncbi.nlm.nih.gov.
 2. Modafinil voor cognitieve neuroenhancement bij gezonde proefpersonen zonder slaaptekort: een systematische beoordeling. R.M. Battleday, A.K. Brem. Geraadpleegd Op 20 Augustus 2015. Sciencedirect.com.
 3. Mechanismen van modafinil: een overzicht van lopend onderzoek. Paul Gerrard, en Robert Malcolm. Neuropsychiatr Dis Treat. 2007 Jun; 3 (3): 349–364. Ncbi.nlm.nih.gov.
 4. Hoeveel Startup Executives In Silicon Valley Zijn Er Op Provigil? Door Michael Arrington. Geraadpleegd Op 15 Juli 2008. .Techcrunch.com.
 5. Goedgekeurd en onderzoeksmatig gebruik van modafinil: een evidence-based review. Kumar R. Geraadpleegd in 2008. Ncbi.nlm.nih.gov.
 6. Modafinil ontbreekt ontwenningsverschijnselen, onderzoekers zeggen. The Pharmaceutical Journal Vol 264 No 7090p504. Geraadpleegd Op 1 April 2000. . Farmaceutisch tijdschrift.com.

Details Van Auteur

MBBS, MD – Psychiatrie, Consultant psychiater